HOST Buddies

Ben je nieuw in Nederland, moet je Nederlands leren en wil je dat graag samen met een buddy doen?

You might be surprised to come across Dutch here, while the rest of the website is in English. If you arrive in the Netherlands as a refugee and you want to get into college or university, you need to learn Dutch. That’s hard to do on you own, so that’s why we like to introduce you to a Dutch buddy.

Dutchies

Ben je een Nederlandse student en wil je graag van betekenis zijn? Er komt veel af op vluchtelingstudenten. Leven in een nieuw land gaat niet vanzelf: het kost tijd om de boodschappen te vinden die je nodig hebt voor het eten wat je lekker vindt, fietsen is wennen en best wel eng in het begin naast alle auto’s, geld terugvragen nadat je vergeten bent uit te checken bij OV is ingewikkeld: alles kost tijd. Daarnaast zijn deze studenten hard bezig met Nederlands leren om naar het HBO of naar de universiteit te gaan. Wil jij een tijdje meelopen met een student die net in Nederland is?

“Mijn maatje is heel lief. Als ik een vraag heb, helpt ze mij. Ik stel haar vragen over van alles: over de Nederlandse taal of over het vinden van een bijbaan. Ze probeert altijd een antwoord voor mij te vinden.”

Nieuw in Nederland?

Ben je tussen de 18 en 28 jaar en ben je Nederlands aan het oefenen om naar het HBO of de universiteit te gaan? Dan leren we je graag kennen! Als je een brugjaar doet, of de VAVO of je leert Nederlands op een andere plek, krijg je veel huiswerk en moet je heel snel de Nederlandse taal oefenen. Het is moeilijk om tegelijk vrienden te maken met Nederlandse mensen, want dat kost ook tijd. Daarom willen we je een beetje helpen. Wij kennen veel Nederlandse studenten en willen je graag laten kennismaken met een Nederlandse buddy. Samen kan je dan huiswerk maken, een mail sturen naar je docent of gezellig kletsen en meer leren over de Nederlandse cultuur. Omdat je maatje ook studeert, kan je ook kennismaken met het Nederlandse studentenleven.

Get a buddy or become one?

Please sign up if you want a buddy yourself or when you want to become a buddy for someone else.

    This form is protected by reCAPTCHA. Not only our privacy policy applies to your application, but also Google's privacy policy and their terms of usage.